Жешка вест

Последни вести

Како да направите техничка анализа за тргување со криптовалути на CoinEx
Стратегии

Како да направите техничка анализа за тргување со криптовалути на CoinEx

Како што расте популарноста на Биткоин и другите криптовалути, така расте и бројот на трговци на крипто-пазарот. Високата нестабилност на криптовалутите им овозможува на трговците да заработат добри пари од флуктуации на цените, но потпирањето само на среќа или интуиција во тргувањето е лоша идеја. Трговецот треба постојано да го анализира пазарот. За среќа, денес постојат неколку методи за анализа на пазарот. Еден од овие методи е техничката анализа на криптовалутите. Табелите навистина се „отпечаток на пари“. - Фред Мекален, Чартинг и технички аналитичар.
Симетрично наспроти асиметрично шифрирање со CoinEx
Блог

Симетрично наспроти асиметрично шифрирање со CoinEx

Заштитата на криптографските податоци е важно поле кое станува сè порелевантно. Брзиот развој на блокчејн технологијата базирана на криптографија дополнително го прошири опсегот на примена на шифрирањето. Сепак, некои луѓе сè уште се расправаат дали е подобро симетрично или асиметрично шифрирање. Оваа статија ќе ви каже што е симетрично и асиметрично шифрирање, ќе ги анализирате нивните карактеристики и ќе ги испитате нивните разлики, предности и слабости.