Резиме на CoinEx

Седиште Хонг Конг
Пронајден во 2017 година
Мајчин токен Да
Наведена криптовалута 200+
Трговски парови 400+
Поддржани валути на Fiat INR, USD, EUR, GBP, повеќе
Поддржани земји Во светот
Минимален депозит Зависи од валутата
Надоместоци за депозити Бесплатно
Надоместоци за трансакции Зависи од валутата
Надоместоци за повлекување Зависи од валутата
Апликација Да
Поддршка за корисници Центар за помош, ЧПП Поднеси билет

Што е CoinEx?

CoinEx е една од водечките размени за криптовалути и исто така давател на услуги базиран на блокчејн. CoinEx нуди различни производи за поединци кои се или инвеститори или почнуваат да тргуваат. Платформата поддржува импозантна и разновидна палета на крипто монети, токени или други средства. Корисниците можат да купуваат/продаваат или тргуваат со криптовалути преку кориснички интерфејс достапен и за десктоп и за мобилни уреди (iOS Android).

Пријавувањето на платформата е едноставен процес и корисниците можат да почнат да ја користат платформата за тргување веднаш од нивната сметка со CoinEx. Секој токен достапен на платформата има неколку трговски парови и постојано менување на базени.

Преглед на CoinEx

Интерфејс на платформата CoinEx

Како работи CoinEx?

CoinEx, како размена, делува како платформа која има поддршка за различни средства и трансакции со криптовалути. Овие трансакции доаѓаат со поврзана такса. Како давател на услуги, услугите што ги нуди компанијата имаат соодветни цени за нив кои стануваат приход на компанијата. Преку методите за депонирање, платформата има минимална граница за бројот на крипто-средства. Трансакциите можат да користат два начини 2FA, кои можат да бидат или преку е-пошта или СМС. Платформата тврди дека ќе ја заврши испораката во рок од 15 до 30 минути за повлекувања (5 до 15 минути за релативно помали количини).

Карактеристики на CoinEx

Врз основа на нашиот преглед на CoinEx, платформата нуди широк спектар на функции како размена:-

  • CoinEx покажува брзи и сигурни трансакции кои обично се случуваат во рок од неколку минути, наместо некоја друга размена во индустријата за која може дури и да бидат потребни денови за пренос.
  • CoinEx има беспрекорен кориснички интерфејс и за компјутери и за мобилни телефони.
  • CoinEx има и паричник за криптовалути што може брзо да ги пренесе средствата со кои се тргува на берзата во рамките на дигиталниот екосистем на компанијата.
  • CoinEx, исто така, вклучува одредби за рударство. Сепак, рударските настани на платформата не се во тек и се случуваат по интервали.

Услуги/производи понудени од CoinEx

За разлика од многу размени, CoinEx првенствено има пет производи и услуги што ги носат на пазарот. Овие се:-

  • CoinEx Exchange.
  • CoinEx Smart синџир (јавен синџир екосистем)
  • OneSwap (платформа за размена на крипто средства)
  • ViaBTC Pool (мултивалута)
  • ViaWallet (дигитален паричник)

Овие услуги се архитектурирани во екосистем без проблеми за тргување со која било монета. За овие услуги и производи може да се платат или дигитални средства или десетици фиат валути што ги поддржува берзата. Секој од овие производи наплаќа соодветни надоместоци од корисниците, иако некои од процесите се бесплатни на платформата.

Преглед на CoinEx

Производи понудени од CoinEx

Преглед на CoinEx Exchange: добрите и лошите страни

Добрите
Конс
Преглед на CoinExCoinEx има ниски трошоци за тргување во споредба со другите берзи, дополнително намалени со висок обем на тргување. Преглед на CoinExНачините на плаќање вклучуваат жичен трансфер, а VISA MASTERCARD не е достапна за сите провајдери.
Преглед на CoinExКомбинациите на различни крипто монети и парови за тргување со фиат им овозможуваат на поединците да изберат од уникатен куп. Преглед на CoinExНекои од минатите прегледи на корисниците не беа пријатни поради одложени трансакции, иако ова не беше честа појава.
Преглед на CoinExРазмената нуди големи базени за ликвидност за секоја монета што ја поддржува, а дневниот обем на тргување е доста висок.
Преглед на CoinExОгромна разновидност на услуги и функции може да го подобрат целото искуство на платформата и тргувањето за секого.

Процес за регистрација на сметката CoinEx

Поединците кои сакаат да започнат со тргување со платформата можат да се пријават преку веб-страницата или мобилната апликација. Првенствено, потребните основни ингеренции се е-пошта, име и телефонски број. Платформата има опција KYC, но не е апсолутна неопходност за започнување мали занаети за да се запознаете со системот за тргување на CoinEx.

Верификацијата е начин на кој корисниците можат да повлечат големи суми додека границата за предверификација е значително помала. Спотот и пазарното тргување може да се користат преку непроверена сметка во повеќето земји, вклучително и Обединетото Кралство.

Како што беше споменато претходно, процесот на пријавување е едноставен и логично поставен. Поединци можат да креираат сметка со внесување на нивниот ID на е-пошта и лозинка. На сметката може да се поврзат и мобилни телефони, што ја подобрува целокупната безбедност.

Бидејќи компанијата има стимулации за упатувања, новите корисници исто така можат да внесат код за упатување (ако го имаат) додека се регистрираат. Откако ќе го внесете кодот за верификација преку е-пошта, примарната трговска сметка е подготвена за работа. Ресетирањето на сметката е исто така едноставно, кое има и робустен механизам 2FA.

Преглед на CoinEx

Процес за регистрација на CoinEx

Такси CoinEx

Надоместоците што ги наплаќа платформата за различни трансакции може да се сметаат за помали од просекот во индустријата. Големиот обем на дневни тргувања и овозможува на компанијата да остане конкурентна со ниски стапки. Надоместоците варираат во зависност од тоа дали корисникот додава на ликвидноста или одзема од неа.

Додека го правиме овој преглед на CoinEx, забележуваме дека обезбедува попусти на надоместоците за тргување по одредени нивоа на членство врз основа на вкупниот обем на тргување на корисникот (а попустите исто така зависат од стопанството во CET). Надоместокот за повлекување е различен за секој пар и може да се упати од веб-страницата на компанијата. Од друга страна, таксите за депозит се ослободени од какви било трошоци.

CoinEx паричник

ViaWallet е еден од производите објавени од CoinEx за да понуди вграден систем за сите барања на корисниците. ViaWallet е дигитален паричник со повеќе валути кој е изграден со сличен интерфејс како централата CoinEx и дизајниран според некои од највисоките безбедносни стандарди. Паричникот има и наменски апликации за мобилни уреди (прв iPhone). ViaWallet поддржува повеќе од 30 монети и над милион токени базирани на блокчејн BTC и ETH. Може да се контактира со ViaWallet ако се додадат регистрирани монети во камериерот преку нивната контакт форма.

Преглед на CoinEx

Паричник со повеќе криптовалути од CoinEx

Начин на депозит и повлекување на CoinEx

Врз основа на многу прегледи на интернет и нашето истражување, методите за депозит и повлекување поддржуваат само криптовалути. Се тврди дека депозитите се моментални, додека повлекувањето се одвива преку неколку методи. Депозитите можат да се направат преку различни валути кои вклучуваат USD, GBP, INR итн.

Сепак, овие депозити не секогаш поддржуваат кредитни картички, во кој случај корисниците ќе мора да купат други дигитални средства користејќи фиат средства и потоа да ги разменат за крипто. Доколку не се исполни минималната вредност за депонирање/повлекување и парите се испратат, корисниците ќе мора да сносат загуби бидејќи средствата не се враќаат и немаат никаков потенцијал за враќање.

CoinEx прифатен начин на плаќање

Начинот на плаќање за повеќето региони и трговски парови е исклучиво криптовалута. Сепак, некои од купувањата во неколку одбрани региони може да се направат преку VISA и MASTERCARD.

CoinEx поддржани валути Земји

Директната употреба на фиат валути не е поддржана на берзата. Корисниците ќе треба или да освојат крипто или да ја користат платформата за да купат крипто преку дигитални фондови, што значи дополнителен чекор. Сепак, листата вклучува бројни валути како што се INR, USD, EUR, GBP итн.

Поддржани земји

CoinEx ги поддржува речиси сите земји ширум светот бидејќи корисниците се слободни да тргуваат од повеќето региони. Оваа широка поддршка на континентите е исто така причина за големата база на корисници во оваа конкурентна индустрија.

Преглед на CoinEx

CoinEx поддржани Cryptos

Што е токен за размена на CoinEx (CET)?

CoinEx има свој токен базиран на блокчејнот Ethereum, а токенот CET или CoinEx се базира на протоколот за токени ERC-20. Тргувањето со која било монета преку овој токен на платформата носи отстапки и други придобивки. Одржувањето на овие токени е она што го одредува надоместокот за тргување што ќе се наплаќа од корисниците. Дневната трговска вредност на токенот обично е во опсег од 1 милион долари. Овој токен служи како гас на платформата.

Преглед на CoinEx: Приватност за безбедност

Познато е дека CoinEx има беспрекорна безбедносна инфраструктура која ја вклучува популарната двофакторна автентикација (2FA). Понатаму, од безбедносни причини како и многу размени, CoinEx исто така усвои HTTPS протокол, како и складирање на ладен паричник. Сите овие се некои од најновите безбедносни мерки за крипто платформите. Моторот за совпаѓање со голема брзина, трансакциите со брз депозит и повлекување и 100% резерви, исто така, ја зајакнуваат размената на дигитални монети од различни димензии.

Во однос на приватноста, компанијата наведува дека некои од личните информации на корисниците ќе бидат споделени надвор од платформата за споделување, рекламирање или препорачување производи од CoinEx и трети страни.

Преглед на CoinEx

Безбедносна стабилност на CoinEx

Поддршка за корисници на CoinEx

Врз основа на нашиот преглед на CoinEx, компанијата обезбедува деноноќна услуга за клиенти преку е-пошта и други дигитални медиуми. Тимот за поддршка немаше чист досие бидејќи некои клиенти се соочија со тешкотии со трговските услуги. Креаторите на пазарот имаа подобри искуства со тимот за поддршка на CoinEx според збир на податоци за преглед на онлајн размена.

Преглед на CoinEx

Поддршка за корисници на CoinEx

Преглед на CoinEx: Заклучок

CoinEx е берза за криптовалути до која може да се пристапи од повеќето географски региони и нуди течна, беспрекорна пријателска платформа за поединци да ја направат најголемата размена на средства. Со високо способен екосистем на дигитални платформи и услуги, CoinEx стои како еден од гигантите во доменот на трговија со криптовалути.

Најчесто поставувани прашања

Дали е регулиран CoinEx?

CoinEx не беше регулиран во минатото. Но, компанијата е регистрирана во Естонија и е целосно регистрирана и регулирана берза од 2019 година.

Како да повлечам пари од CoinEx?

Процесот на повлекување пари на CoinEx е едноставен. Корисниците можат да го внесат средството што сакаат да го повлечат (со соодветни трошоци) и да поднесат барање. По внатрешното одобрување, берзата ќе ги издава трансферите на внесените адреси на паричникот.

Дали CoinEx Exchange е безбеден?

CoinEx има имплементирано различни безбедносни мерки на своите различни платформи. Ја поддржува репутацијата на сигурна и доверлива размена.

Како да заработите на CoinEx?

Корисниците не можат да ги подигнат средствата во форма на готовина или фиат валути. Само крипто-средствата може да се повлечат од платформата.

Thank you for rating.