CoinEx Придружна програма - CoinEx North Macedonia - CoinEx Северна Македонија

Како да се приклучите на Affiliate програмата и да станете партнер во CoinEx

Како да се приклучите на Affiliate програмата и да станете партнер во CoinEx

Вовед За амбасадорот на CoinEx

Како глобални партнери на CoinEx, амбасадорите на CoinEx треба да бидат длабоко вклучени во маркетинг операциите на размена и да вложат заеднички напори за создавање на глобален деловен екосистем. Во моментов, само потврдените корисници на KYC се квалификувани за апликација.


Правила за упатување

1. Само корисниците кои се регистрираат на CoinEx со вашата референтна врска или код може да бидат ваши упатени корисници. Ако корисниците не пополниле код за упатување за време на регистрацијата, но вие сте нивниот прв испраќач на црвени пакети, можете да сметате како нивен упатувач.
2. Секој корисник може да генерира уште 19 линкови за упатување;
3. Упатувачот може да добие соодветен дел од надоместокот за трансакцијата генериран од судијата. Наградата се подмирува во CET според курсот и ќе биде распределена на вашата сметка следниот ден. Вистинското време на пристигнување може да биде одложено;
4. Вашиот основен сооднос на награда автоматски се ажурира врз основа на вашето ниво на ВИП. Односот на наградата е 15% за VIP0; 20% за VIP1; 25% за VIP2; 30% за VIP3; 35% за VIP4; 40% за VIP5.
5. Ефективниот период на наградата за упатување започнува со времето кога судијата ја креира сметката, а ефективното време се намалува за половина по 6 месеци. По 12 месеци, нема да има награда за упатување за овој судија.
6. Под-сметката ќе ги чува упатите на матичната сметка, односно упатувачот ќе ја добие наградата од под-сметката на судијата;
7. Ако судијата е маркет мејкер, нема да има награда за упатување за ниту една страна;
8. CoinEx не дозволува ниту еден корисник да се повикува себеси преку повеќе сметки. Откако ќе се потврди, сите награди ќе бидат откажани, вклучувајќи ја и наградата за сметката на судијата;
9. Поради промените во пазарното опкружување, ризикот од измами итн., CoinEx го задржува правото да направи конечно толкување на правилата за упатување во секое време.

Аплицирајте за CoinEx Ambassador и уживајте во наградата трајно


Привилегии


Комисија за упатување

Амбасадорите на CoinEx можат да уживаат до 50% од таксите за tx генерирани од нивните упатени корисници како комисија за упатување, кои ќе бидат решени во USDT и ќе останат ефективни за време на нивниот мандат.
Рангирање Обем на тргување на упатени корисници (минатиот месец) % на упатување (USDT)
Како да се приклучите на Affiliate програмата и да станете партнер во CoinExСребрена ≥ 500.000 УСД 40%
Како да се приклучите на Affiliate програмата и да станете партнер во CoinExЗлато ≥2.500.000 УСД 45%
Како да се приклучите на Affiliate програмата и да станете партнер во CoinExДијамант ≥ 10.000.000 УСД 50%

Белешки:

1. Рангирањето на амбасадорите на CoinEx ќе се ажурира на месечна основа. Доколку амбасадорот не го исполни минималниот услов 1 или 2 последователни месеци, односно обемот на тргување на упатените корисници (последните 30 дена) ≥ 500.000 УСД, тој/таа ќе го задржи рангот Сребрена. 3 последователни месеци овој амбасадор ќе биде дисквалификуван.

2. Обемот на тргување на наведените корисници го вклучува збирот на нивниот обем на тргување во Spot trading, Margin trading и Perpetual trading.

3. Амбасадорите на CoinEx можат да уживаат постојана комисија за упатување за време на мандатот.


Привилегија за плата

Кликнете на Аплицирај за CoinEx Ambassador и уживајте во наградата трајно за да аплицирате за привилегија за плата на CoinEx. Откако ќе го поминете нашиот избор, можете да станете наш пазарен амбасадор. Со завршување на соодветните маркетинг задачи, можете да добиете фиксна месечна плата од 200-500 долари, која ќе биде распределена според влијанието на завршените задачи. Постојат неколку примери на задачи како што следува:
Мисија 1 Помогнете му на CoinEx да ги комплетира маркетинг материјалите, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на постери, видеа, упатства и реклами, итн.
Мисија 2 Соработувајте со CoinEx за да спроведете различни маркетинг активности, активно да го промовирате брендот CoinEx, да го одржувате имиџот на CoinEx и да им помогнете на корисниците на CoinEx да ги решат општите деловни проблеми.
Мисија 3 Останете активни на интернет, со не помалку од 2 часа дневно време за служба во заедницата
Мисија 4 Изградете заедница со 200+ корисници (на пр. WeChat, QQ, Telegram и други онлајн заедници).
Мисија 5 Организирајте 2+ месечни активности во заедницата.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Вовед


1. Како да аплицирате за CoinEx амбасадор

Чекор 1: Регистрирајте се на CoinEx и пополнете го KYC.

Чекор 2: Пополнете го официјалниот формулар за апликација.

Чекор 3: Апликацијата ќе биде обработена од CoinEx во рок од 7 работни дена и ќе ја добиете официјалната е-пошта за потврда штом ќе биде одобрена.

Чекор 4: Завршете го процесот на аплицирање според водичот за е-пошта.


2. Барања

Погледнете ги барањата на CoinEx Ambassadors на почетната страница. Секој е добредојден да аплицира со кој било од наведените услови исполнети; Во меѓувреме, се претпочитаат поддржувачи на концептот на CoinEx, лојални соработници на CoinEx, високи професионалци во блокчејн и големи CET сопственици.


3. Привилегии

Амбасадорите на CoinEx имаат право на следните привилегии: Месечна плата (намирена во USDT) и повисок ранг со повисок процент на провизија за упатување до 50%; Ексклузивни сертификати за чест и сопствени подароци CoinEx; Врвна обука за амбасадори, повластени права за учество во офлајн активности и ексклузивни места за ВИП; Ран пристап до тестирање на производи на CoinEx и учество во развојот на производот.


4. Што ќе се случи ако амбасадорот не ги заврши мисијата?

Рангирањето на амбасадорите на CoinEx ќе се ажурира месечно. Ако не го исполните минималното барање 1 или 2 последователни месеци, односно обемот на тргување на вашите упатени корисници (последните 30 дена) ≥ 500.000 УСД, ќе го задржите рангот на Сребрена. За 3 последователни месеци, ќе бидете дисквалификувани.


Правила за упатување


1. Кои се наградите за амбасадорите на CoinEx?

Амбасадорите на CoinEx можат да уживаат до 50% од таксите за tx генерирани од нивните упатени корисници како комисија за упатување, кои ќе бидат решени во USDT и ќе останат ефективни за време на нивниот мандат.


2. Колкав е процентот на провизија за упатување?

Од рангирањето зависи вака: Сребро, 40%; Злато, 45%; Дијамант, 50%.


3. Кој производ е достапен за награди за упатување и кои се тие конкретно?

Производите за упатување се наведени од CoinEx, вклучувајќи тргување со место, тргување со маргина и трајно тргување.


4. Како да ја добиете мојата ексклузивна врска за упатување?

Можете да ја добиете вашата врска за упатување на [Моја сметка/Награда за упатување].


5. Како да се постигне ефективна промоција?

(1) Откријте ги местата што се достапни за спроведување на промоција и споделете ја вашата ексклузивна врска за упатување, т.е. онлајн групи, платформи за социјални медиуми, форуми, средби, големи самити итн.

(2) Препрати CoinEx официјални активности и содржини за да привлече внимание.

(3) Градете и одржувајте односи со потенцијалните корисници.


6. Кога ќе се кредитира провизијата за упатување на мојата сметка?

Ако вашиот упатен корисник успешно тргувал на CoinEx, провизијата за упатување ќе биде пресметана во USDT според девизниот курс во 0:00 (UTC) следниот ден и ќе се распредели на вашата сметка. Може да има доцнење на вистинското време на пристигнување.


7. Како да се провери комисијата за упатување?

Може да отидете во [Моја сметка/награда за упатување] за да ги проверите информациите како што се бројот на упатени корисници и добиената провизија. Конкретната сума и време може да се видат на [Историја на награди].


8. Дали има некоја горна граница за комисијата за упатување?

БР. Меѓутоа, штом механизмот за контрола на ризикот на платформите ќе биде активиран од злонамерните активности, како што се спамирање и измама, амбасадорот ќе биде казнет и означен како повреда.


Други прашања


1. Дали има некаква промотивна обука за неискусните амбасадори?

ДА. За да им овозможи на амбасадорите подобро разбирање на привилегиите поврзани со програмата, CoinEx ќе нуди обука во групата на Амбасадори на Telegram секој месец.


2. Зошто мојата апликација не успеа?

CoinEx ќе ја разгледа вашата апликација во рок од 7 работни дена. Ако вашето минато искуство не ги исполнува нашите барања, можеби нема да добиете е-пошта за потврда. Секогаш сте добредојдени да аплицирате за нашиот амбасадор и ве молиме погрижете се да го ажурирате личното портфолио пред повторно да аплицирате.


3. Како имав неважечка или нула провизија?

Нема да добивате провизија ако вашите упатени корисници не се новодојденци на CoinEx или немаат вистински трансакции. Неважечката провизија се однесува на однесувањето на мамење препознаено од системот што ја активира контролата на ризикот, на пр. мобилен број, е-пошта, лична карта, IP адреса за регистрација и други идентични информации.


4. Дали има ефективен период на комисија за упатување амбасадори?

Амбасадорите на CoinEx можат да уживаат во tx такси генерирани од нивните упатени корисници како комисија за упатување, кои остануваат ефективни за време на нивниот мандат.


5. Што треба да направам ако ми треба помош надвор од овие ЧПП?

Ве молиме испратете го вашето прашање на [email protected] и ние ќе ви одговориме што е можно поскоро.
Thank you for rating.