Како да продавате криптовалути и ЧПП во CoinEx

Како да продавате криптовалути и ЧПП во CoinEx


Целта на продажбата на криптовалути на CoinEx?

Различно од обичниот режим „C2C“, CoinEx користи режим „C2B“ за да обезбеди специјална услуга за продажба на криптовалути за размена на рамна валута. Корисникот може директно да тргува со партнери за плаќање од Трета страна за да ја продаде својата криптовалута по заемно договорена цена и начин на плаќање.

CoinEx сега поддржа 2 партнери за плаќање од трета страна кои им овозможуваат на корисниците да продаваат криптовалути, кои се Simplex (поддржуваат SWIFT и SEPA) и Mercuryo (поддржуваат Visa и Master Card).


Како да продавате криптовалути на CoinEx?

Во моментов, CoinEx ги поддржува следните 2 партнери за плаќање од трети страни за продажба на криптовалути:


1. Како да продавате крипто од Mercuryo?

Кликнете на продаде крипто од Меркурјо?

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Кои фиат валути ги поддржува CoinEx за продажба на криптовалути?

Засега, CoinEx поддржува само EUR и RUB при продажба на криптовалути. USD и GPB ќе бидат додадени наскоро.


Кои начини на плаќање ги поддржува CoinEx за продажба на криптовалути?

CoinEx сега поддржа 2 партнери за плаќање од трети страни, Simplex (поддржува SWIFT и SEPA) и Mercuryo (поддржува Visa и Master Card). Начините на плаќање може да варираат во зависност од секој партнер за плаќање, ве молиме погледнете во „Начини на плаќање“ на избраниот партнер за плаќање на страницата „Sell Crypto“.


Која е границата на нарачката при продажба на криптовалути на CoinEx?

Ограничувањата на најниската и највисоката нарачка може да се разликуваат во зависност од секој партнер за плаќање. Ве молиме погледнете го лимитот за нарачка на избраниот партнер за плаќање.


Дали CoinEx ќе наплатува какви било такси при продажба на криптови?

Не, CoinEx НЕ наплаќа никакви надоместоци за време на процесот на продажба на крипто. CoinEx обезбедува само партнери за плаќање од трети страни за корисниците да изберат. За специфичните правила за наплатените такси, ве молиме погледнете го стандардот за такси на избраниот партнер за плаќање.


Како да се справам со проблемите што се среќаваат при продажба на крипто?

Ве молиме контактирајте со службата за корисници на релевантниот партнер за плаќање од трета страна доколку се појави некаков проблем при продажба на крипто.

Thank you for rating.